MIKKO PESONEN

Puh. 044 0321 297

X

Olen toiminut yritysten kehittämisen parissa 20 vuotta. Kokemusta on kertynyt lukemattomista eri toimialoista ja yli 1 000 yrityksestä ja yrittäjästä. Liiketoimintasuunnitelmia on tullut analysoitua ja sparrattua myös lähes 1 000, TE-palvelujen starttirahalausuntoja olen tehnyt noin 700 kpl eri maakunnissa. Business Finlandin innovaatioseteli- ja tuoteväylä -projekteja olen tehnyt noin 80 kpl.  

Osaamiseni pääpaino on nuoret ja alkavat yritykset, kasvun suunnittelu, innovaatioiden kaupallistaminen, tuote- ja palveluideoiden kehittäminen, markkinoinnin kehittäminen ja erilaiset tutkimukset ja selvitykset. Teen paljon yhteistyötä oppilaitosten ja startup-yhteisöjen kanssa. Maksuton pro-bono työskentely on hyvin tuttua ja esimerkiksi Kasvu Open -prosessissa olen sparrannut noin 70 yritystä eri puolilla Suomea.

Koulutukseltani olen markkinointi ekonomi ja merkonomi. Lisäksi olen opiskellut vuoden päivät tietotekniikkaa. Lisäksi olen suorittanut HHJ Hyväksytty Hallituksen jäsen ja Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto -koulutukset.