Yrittäjänä luovalla alalla

Luovan alan toimijoiden oma yrittäjäkoulutus

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti alle 30-vuotiaille luovien alojen toimijoille, jotka asuvat Pohjois-Pohjanmaalla. Mukaan voit hakea olitpa muusikko, kuvataiteilija, kirjailija, näyttelijä, tuottaja, luovien projektien tekninen toimija, käsityöläinen – tai jonkin muun alan toimija. Voit olla kokenut konkari tai vasta-alkaja. Tärkeintä on, että haluat työllistyä ja/tai toimia yrittäjämäisesti luovan alan toimijana.

Koulutuksen teemat

Johdanto: Osaaminen, hyvinvointi ja itsensä johtaminen
Oman ura- ja yrittäjäpolun suunnittelu. Motivaatio-, arvo ja osaamiskartoitukset. Yrittäjyys työnkuvana ja yrittäjän vuosikalenteri.

Minustako yrittäjä?
Osaamisen myynnin vaihtoehdot, markkinaselvitys, tuotteistaminen / palvelumuotoilu, yrittäjän sosiaaliturva, kannattavuus ja hinnoittelu, yrittäjän ja yrityksen verotus. Tehtävistä muodostuu Oman osaamisen myyntisuunnitelma.

Luovien alojen erityiskysymykset
Käsitteet, rakenteet ja rahoittajat, apurahahakemukset, projektin budjetointi, tekijänoikeudet, toimiminen verkostoissa ja verkostoina sekä vastuullisuus kilpailuetuna. Oulu 2026 Kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeet ja kuinka voit päästä niihin osalliseksi. Useita vierailijoita ja tilaisuuksia verkostoitua ”oikeiden” ihmisten kanssa.

Myynti ja markkinointi verkossa
Somekanavat osana verkostoitumista ja kanavien väliset erot, asiakkaita kiinnostava ja tehokas sisällöntuotanto (tekstit, kuvat, videot). Tekoälyn hyödyntäminen sisällön tuottamisessa. Brandbook.

Workshopit
Luovan teoksen tai projektin esittely ja myynti. Pitsaus ja pitch deck työkaluina.

Monimuotokoulutuksen toteutus

  • Koulutus sisältää webinaareja. Webinaareja (á 3,5 oppituntia) pidetään päivä- ja ilta-aikaan niin, että mahdollisimman moni voisi osallistua live-opetukseen.
  • 3 workshop-päivää.  Valiltse jo hakuvaiheessa osallistutko lähipäiviin Ylivieskasssa vai Oulussa.
  • Henkilökohtaista ohjausta. Saat henkilökohtaista ohjausta ja sparrausta koko koulutuksen ajan juuri niihin teemoihin, joihin tukea tarvitset.
  •  Omatoimista ohjattua työskentelyä.
  • Koulutus vastaa työmäärältään kokopäiväistä opiskelua (7 x 45 min).

Haku koulutukseen kevät 2024

OULUN RYHMÄ: Koulutus aika: 25.3.-6.6.2024
YLIVIESKAN RYHMÄ: Koulutus aika: 26.3.-7.6.2024
Koulutukseen haetaan Työmarkkinatorilla. Koulutustunnus 719146. Hakuaika päättyy 6.3.2024

 

Kysy lisää

Pääkouluttaja

Tuuli Penttinen-Lampisuo

Puh. 050 535 8916
tuuli.penttinen-lampisuo@valmennusmajakka.fi

MAHTAVA KOULUTUS JA ERITTÄIN INSPIROIVA

Ryhmä oli hyvä, keskustelua syntyi ja kouluttajat olivat asiantuntevia ja helposti lähestyttäviä. Heiltä sain paljon irti, ja oma haave luovalla alalla työskentelystä muuttui mahdolliseksi ja konkreettisemmaksi. Sain paljon tietoa yrittäjyydestä sekä siihen ja luovaan alaan liittyvistä kommervenkeistä. Etäopetus oli hyvä vaihtoehto.

Valmennusmajakka auttaa ihmisiä ja yrityksiä menestymään.

Ota yhteyttä

Puh. 050 555 3351

tiedustelut@valmennusmajakka.fi

Palvelemme arkisin klo 9-16